Siirry pääsisältöön

22 When it rains it pours | EST

European Sim-game Equestrian Tour
2. osakilpailu: Edinburgh, Skotlanti. Verryttely.

Niskaan ryöpsähtävä sadekuuro ei juuri vaikuta hevoseen, mutta ratsastajan mieli synkkenee samaa tahtia kuin hänen kilpailutakkinsa kastuu. Saatanan sade ja saatanan Skotlanti, onko missään mitään mieltä? Eikö kuivempaa ympäristöä kilpailuille olisi löytynyt? Vaikka tähän astihan on tietysti vältytty kummemmilta sateilta: puolipilvisyys tarkoittaa sitä, että välillä pilvipeite sentään rakoilee, eikä kirkkaalta taivaalta voi ryöpytä saaveittain märkää, kylmettävää vettä. Alexander ei viitsi vilkaista taivaalle nähdäkseen, näkyykö jossakin jo pilvetöntä taivasta ja väistyisikö tämä sadepilvimassa piankin. Hän painaa kasvonsa alas ja antaa kypärän lipan suojata itseään.

Plip, plip, plip. Vesipisarat tipahtelevat satulan etukaaren eteen, jäävät kimmeltämään huovan pintaan kunnes sulautuivat siihen. Kastelevat huovankin märäksi, piru periköön.

Peksin askelten rytmi ei sekoa, oli vallitseva sää mikä tahansa. Alexander näkee Isabella Sokan nostavan kauempana laukan Kamilalla, Rosengårdien perheen kasvatilla. Vaatimattoman näköinen ja ilmeisen lempeästi koulutettu (se on Alexanderin korrekti tapa ilmaista, ettei Isabella ole hennonnut vaatia Kamilalta sen täyden potentiaalin mukaista kehitystä) tamma tummuu sateessa pikimustaksi, mutta töitä se tekee.

Töitä. Töitä Alexanderin ja Peksinkin pitäisi tehdä. Pitäisi valmistautua starttiin, sillä edellispäivän lämmittelyluokan asetukset eivät enää tänään riitä. Taso on kovempi ja panokset arvokkaammat, sillä Alexander Rosengård ei aio kompuroida läpi nuorten hevosten Cup-kilpailun. Sen hän tahtoo hevoselleen luvata: että hän ratsastaa sitä parhaalla mahdollisella tavalla ja antaa nuoren hevosen näyttää olevansa ikätasoisten tehtävien tasalla, dominoivankin.

Eikä itse kilpailuissa loppujen lopuksi ole mitään vikaa. Alexander pitää kilpailumiljööstä ja odottaa innolla pääsevänsä jälleen hyppäämään monenkirjavia esteitä yleisön eteen. Säälle eivät kilpailujärjestäjät mahda mitään, sehän on selvä, eikä tässä sentään ihan tauotta tarvitse kärsiä sateesta. Kenties Alexanderin pettymys huonoon majoitukseen - minkäs sillekään mahtoi, kun parhaat oli varattu päältä ennen kuin he ehtivät apajille - projisoituu kilpailukokemukseen, ja se jos mikä on raivostuttavan epäammattimaista.

Kilpailemaanhan tänne on tultu, eikä viihtymään. Lomamatkat ovat erikseen. Alexander pyyhkii turhanpäiväiset tunnekuormat harteiltaan ja siirtää fokuksen siihen, millä on aidosti väliä: Peksiin ja orin tarjoamaan tunteeseen. Verryttelyaikaa on turha heittää hukkaan.

Alexander ottaa osaa Euro Sim Tourin nuorten estehevosten cupiin hevosellaan Plein de Charme E.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

16 Kerro, kerro kalenteri | SM2020

Alexanderia hymyilyttää. Pitkästä aikaa asiat ovat kuten asioiden kuuluu: hän on tehnyt paluun huipputasolle vaikeiden vuosien jälkeen. Hänellä on jälleen tukevat jalansijat tallissa, josta käsin on mahdollista tavoitella kuuta taivaalta ja enemmänkin. Karla Falkencreutz on Alexanderin unelmien työnantaja. Karlan tuella ja ennen kaikkea varoilla mikä tahansa on mahdollista. Ilman Karlaa ei olisi Quentin Quirea, hevosta, jolla nousta vaivattomasti esteratsastuksen tikapuita tasolta toiselle. Alexanderin omat hevoset ovat hyviä, mutta nuoria ja keskeneräisiä, siinä missä Quentin on taitava ja ennen kaikkea kokenut kahdeksanvuotias. Sen kanssa hän on jo ottanut osaa arvokilpailuihin ja tekee niin jatkossakin, sillä muu olisi hevosen laadun huitaisemista roskakoriin. Quentinin kaltaiset hevoset on tehty esiteltäviksi, kehitettäviksi ja haastettaviksi. Ja juuri niin Alexander aikoo tehdä. Quentinin loppuvuoden kilpailukalenteri kertoo, mikä Alexander on miehiään: kilparatsastaja, jolla

14 Illuusio nimeltä Alexander Rosengård

Kilparatsastaja vai kangastus? Suomalaisratsastajan otteet Hannaby Hanami Weekillä eivät vakuuttaneet. Lukuisat suomalaiset silmäparit nivoutuivat tiiviisti Alexander Rosengårdin , 25, kilpailutakin selkämykseen Ruotsin Markarydissä käydyissä kansainvälisissä kilpailuissa. Paitsi että Rosengård kilpailee Suomen väreissä, oli hänellä tällä kertaa käytettävissään kotikenttäetu: ruotsalaisen ratsastusurheilun tukemiseen tukkutolkulla rahaa viskelleen Falkencreutzin suvun palkkalistoilla kilpaa ratsastavan Rosengårdin kotitalli kun on tätä nykyä Markarydissä sijaitseva Stall Falkencreutz. Aiemmin esteratsastaja on työskennellyt kilpatalleilla muun muassa Sveitsissä ja Belgiassa. Rosengård on äänekkäästi profiloitunut huippu-urheilijaksi ja kansainvälisen tason kilpailijaksi. Kynnet ovat kuitenkin jääneet näyttämättä ja kannukset hankkimatta. Rosengårdin ura kansainvälisillä kilpakentillä on jatkunut jo usean vuoden ajan, ja matkan varrelle on mahtunut useita ylä- ja alamäkiä. Epätasa