Siirry pääsisältöön

07 Huipputallin suomalaiskiinnitys

Suomalainen esteratsastaja Alexander Rosengård, 24, jatkaa kilpauraansa Karla Falkencreutzin palkkalistoilla.

Loppuvuosi toi mukanaan kaivattuja muutoksia. Alexander pakkasi tavaransa ja kaksi hevosta ja matkasi Markarydiin, Ruotsiin. Falkencreutzien valtavaa tallikompleksia parempaa treeniympäristöä kunnianhimoinen kilparatsastaja ei osannut kuvitella. Täällä ei mikään ollut rahasta kiinni ja laatuvalmennusta oli aina saatavilla.

Karla Falkencreutzilla oli hankalan ihmisen maine. Alexander Rosengård ei suostunut jännittämään sellaista pikkuseikkaa kuin hankala nainen, sillä totta oli, että hän oli kasvanut yhden sellaisen kanssa. Susanne-äidistä saattoi olla montaa mieltä: kauneimmillaan häntä kuvailtiin sanoilla aikaansaava ja voimakas, mutta pahimmillaan Susanne Rosengård tulkittiin kylmäksi ja vallanhimoiseksi. Jotakin senkaltaista Alexander oletti kohtaavansa nyt, kun ensimmäinen tapaaminen Karlan kanssa oli vielä edessä.

Mitä Alexander tiesi työntantajastaan ennalta? 52-vuotias nainen, ökyrikas, tituleerattu yhdeksi merkittävimmistä ruotsalaisen hevosurheilun tukijoista, pysytellyt visusti poissa suhdejuorujen suosta ensimmäisen epäonnistuneen avioliittonsa jälkeen. Kaksi lasta kahdesta liitosta, jäänyt kolme vuotta sitten leskeksi, aviomies numero kaksi kuollut skandaalimaisesti alkoholinhuuruisessa purjehdusturmassa.

Mitä Alexander oppi työnantajastaan ensivilkaisulla? Pitkä, näyttävä nainen, jonka ryhti kieli voimakkaasta omanarvontunnosta. Lyhyeksi leikattu vaalea tukka oli kylmäksi sävytetty, eikä Alexander tiennyt, oliko seassa jo harmaata - siihen kai sävyllä pyrittiinkin. Iho oli saanut oman osansa aurinkoa; se ei ollut enää heleä, siinä oli juonteita eikä sitä oltu kiristelty mauttomasti nuoruudentavoittelun nimissä. Karla Falkencreutzia ei vuosien jäljistä huolimatta voinut kutsua rumaksi tai edes huomaamattomaksi.

Keskustelun jälkeen Alexander tiesi, ettei ollut valmis muodostamaan Karla Falkencreutzista lopullista mielipidettä. Hankalaksi ämmäksi haukuttu nainen vaikutti vaativalta, mutta reilulta.

"Odotan sinulta tuloksia", nainen ilmoitti, ja Alexanderin korville se oli musiikkia, etenkin, kun sanoja seurasi lupaus: "Saat kaiken tuen, mitä menestymiseen tarvitset, mutta jos hassaat resurssejani, aikasi tässä tallissa päättyy nopeasti."

Siinä oli haaste, joka vastaanotettiin ilolla. Alexander ei pistänyt pahakseen uutisointia uudesta kiinnityksestään, sillä hän ei hetkeäkään pelännyt, etteikö ura tässä tallissa olisi pitkä ja mainitsemisenarvoinen. Kilparatsastajan menestyksennälkä veti vertoja ökyrikkaan Falkencreutzin vaativuudelle.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

22 When it rains it pours | EST

European Sim-game Equestrian Tour 2. osakilpailu: Edinburgh, Skotlanti. Verryttely. Niskaan ryöpsähtävä sadekuuro ei juuri vaikuta hevoseen, mutta ratsastajan mieli synkkenee samaa tahtia kuin hänen kilpailutakkinsa kastuu. Saatanan sade ja saatanan Skotlanti, onko missään mitään mieltä? Eikö kuivempaa ympäristöä kilpailuille olisi löytynyt? Vaikka tähän astihan on tietysti vältytty kummemmilta sateilta: puolipilvisyys tarkoittaa sitä, että välillä pilvipeite sentään rakoilee, eikä kirkkaalta taivaalta voi ryöpytä saaveittain märkää, kylmettävää vettä. Alexander ei viitsi vilkaista taivaalle nähdäkseen, näkyykö jossakin jo pilvetöntä taivasta ja väistyisikö tämä sadepilvimassa piankin. Hän painaa kasvonsa alas ja antaa kypärän lipan suojata itseään. Plip, plip, plip. Vesipisarat tipahtelevat satulan etukaaren eteen, jäävät kimmeltämään huovan pintaan kunnes sulautuivat siihen. Kastelevat huovankin märäksi, piru periköön. Peksin askelten rytmi ei sekoa, oli vallitseva sää mikä ...

05 Harvest Games

Kalla CUP III  | 06.10.2018 @ Auburn Estate | 100cm ( AM 5) | 8vp, sij. 15/17 Kauan oli vierähtänyt niistä ajoista, kun Alexander oli ratsastanut ensin pienissä seurakilpailuissa ja sitten vähitellen junioreiden ja nuorten luokissa. Niihin aikoihin Arne oli kilpaillut vielä itsekin, vaikkakin yhä vähenevissä määrin. Hänen ja lasten kilpailut olivat harvoin samassa paikassa, mutta usein samaan aikaan; niinpä piti tehdä valintoja, ja oli selvää, että silloin valittiin lasten etu ennen omaa. Susanne oli tehnyt saman valinnan jo vuosia ennen puolisoaan. Lopulta oli kartanonisännän itsensä vuoro tehdä tilaa nuorelle polvelle. Vilhelmina ei ollut koskaan ollut erityisen kiinnostunut kilpailemisesta. Tuskin hevosistakaan, vaikka hevoskartanon esikoisena hän tietysti ratsasti. Hevosten estetiikka kyllä viehätti tytärtä. Alexanderia viehätti voittaminen ja itsensä ajaminen äärirajoille sitä tavoitellessaan. Poika oli periksiantamaton, motivoitunut ja lujatahtoinen, eikä kumpikaan häne...

19 Oman onnen takoja | EST

Karla Falkencreutz tuntee Alexander Rosengårdin kaltaiset nuoret, menestyksenjanoiset kilpaurheilijat. Hän on ollut sellainen itse ja valmentanut useita sellaisia uransa aikana, seurustellutkin joskus nuorena hupsuna moisten kanssa ja oppinut heistä kaiken, mitä oppia saattaa. Alexander on jo sitoutumisellaan yllättänyt Karlan positiivisesti, sillä mies olisi yhtä hyvin jo ehtinyt siirtyä muualle töihin lukuisia kertoja, kun rouva Falkencreutz ei ole tehnyt hänelle mieliksi ja antanut ratsastettavaksi parhaita hevosiaan suurimpiin kilpailuihin. Täällä mies kuitenkin on, ja vaikuttaa ottaneen opiksi Karlan antamists läksyistä. Työntekijän on pitänyt tehdä itse oma onnensa ja rakentaa ykköskilparatsunsa itse. Sitten menestys tulee menestyksen luo, mutta ilmaiseksi ei Karla sitä nuorelle miehelle ole halunnut antaa. Nyt on kuitenkin aika alkaa joustaa. Alexander räpäyttää silmiään kerran, kun Karla sanoo ajatelleensa tämän voivan kilpailla European Sim Tourilla työnantajansa hevosten ...