Siirry pääsisältöön

15 Hyvässä vireessä | PJ20

Power Jump 2020 | 25-26.7.2020 @ Mandelbacke 

Plein de Charme E: 130cm (lyhyt arvonta), 0-8vp, sij. 7/27
Quentin Quire: 140cm (tuotos), 0/0vp, sij. 5/31
Quentin Quire: arvoluokka 140cm (lyhyt arvonta), 4vp, sij. 16/58

Se oli Alexanderin viikonloppu. Markus Asplundin synkkä naama ja lapsellinen äyskintä vain alleviivasivat sitä ilahduttavaa tosiasiaa, että Power Jump -viikonloppu oli mennyt satanolla nuoremman kukkoilijan nimiin. Alexander ei edes yrittänyt peitellä vahingoniloaan, kun arvoluokassa Grosvenorin satulasta suistunut (hah, kuinka epäammattimaista) vanhempi kollega nilkutti ankeailmeisenä ympäriinsä ja oli niin loputtoman pahalla tuulella. Markuksen paha tuuli ruokki Alexanderin hyvää, ja pian käynnissä olikin samppanjan vauhdittama innostuksen hurrikaani.

"Skål", sanoi Alexander ja hänen perheensä sekä alati lähettyvillä häilyvä Rasmus Alsila kohottivat kuuliaisina maljojaan.

Markus Asplundin päihittämisen lisäksi Alexanderin egoa hivelivät pikkusiskon toistuvat tappiot. Kuten kuului, oli isoveli kukistanut Josefinan niin kutsuvierasluokassa kuin arvoluokassakin. Sen piti olla itsestäänselvää, mutta viimeisinä vuosina kamppailu oli häkellyttävän ailahtelevaista. Nyt Alexander oli varma, että tämä kilpailu tiesi paluuta normaaliin maailmanjärjestykseen. Tämän kilpailun jälkeen hän olisi jälleen perheen paras ja potentiaalisin.

Hän oli hyvässä vireessä, ja niin olivat hänen hevosensakin. Peksi oli tehnyt hyvää työtä ja hypännyt lähestulkoon sijoituksille asti 130:n senttimetrin luokassa, ja Alexander aikoi nostaa sen tasoa. Tasonnousun paikka oli myös ykkösratsu Quentinilla, joka oli tänäkin vuonna siivittänyt hänet kutsuvierasluokan palkintojenjakoon ja arvoluokassakin korkealle kuudennelletoista sijalle yhden puomin tuloksista nopeimmalla ajalla. Se harmittava, harmittava puomi... mutta Alexander ei suostunut nollaamaan hyväntuulisuuttaan jäämällä vellomaan yhteen pikkuruiseen kömmähdykseen.

Viikonloppu oli ollut hänen, ja taivas tiesi että hän oli kaivannut sellaista tunnetta. Viis siitä, jos hän ei tänäkään vuonna ollut vienyt yhtäkään luokkaa puhtaasti omiin nimiinsä. Kilpailla saattoi niin monessa ulottuvuudessa, ja Alexanderille arkkivihollisten kukistaminen oli koko maailman nujertamista tärkeämpää.

Oli tietysti asiaankuuluvaa osoittaa kiitoksensa työnantajalle, joka oli Quentin Quiren hänen käyttöönsä antanut. Synkimpinä öinään Alexander oli ajatellut, että päivänä minä hyvänsä ori siirrettäisiin Markus Asplundin käsiin. Nyt se ei enää tuntunut todennäköiseltä. Mackan oli saanut jo Grosvenorin ja tehnyt siitä hylkäyskelpoisen. Quentinin hyvää tulostasoa ei Markus pilaisi. Alexander tekisi sen korkeimman omakätisesti, jos niin olisi käydäkseen.

Ja Peksi sentään oli hänen ikiomansa, ja sillä olisi hyviä vuosia edessä runsain mitoin. Alexander luotti hevoseen. Siitä tulisi vielä tähti, eikä se jäisi hänen ainoakseen: hyviä hevosia oli varmasti tulossa häntä kohti. Arvokilpailusijoitukset takasivat sen, että Karla varmasti tekisi jatkossa hänelle suotuisia hevosjakoja, kun jyvät alkaisivat uusissa nuorissa ikäluokissa erottua akanoista ja olisi aika päättää, kuka hevoset kansainvälisiin kisoihin veisi.

Alexander ei kuitenkaan aikonut jäädä passiivisena odottamaan työnantajan armopaloja. Hän tarvitsisi toisen oman laatupelin, jotta kisauran jatko olisi turvatumpi, ja sellainen löytyisi kyllä jostakin. Mielessä kangasteli oman Peksin ja tämänvuotisen Power Jump -mestarin varsa. Varmasti silläkin olisi hintansa - ja se hinta oli tutun ihmisen käsissä. Alexander Rosengårdilla oli Isabella Sokan puhelinnumero, tietenkin, eikä hän pelännyt käyttää sitä.

Toki oli myös totta, ettei Alexander loppujen lopuksi tuntenut Isabellaa lainkaan ja sortui yliarvioimaan tämän ostettavuudessaolon. Vaan väliäkö tuolla. Sai kai sitä aina heilutella tuohitukkua toisen nenän alla siinä toivossa, että rahallinen houkutus kävisi hevoseen kohdistuvaa kiintymystä voimakkaammaksi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

22 When it rains it pours | EST

European Sim-game Equestrian Tour 2. osakilpailu: Edinburgh, Skotlanti. Verryttely. Niskaan ryöpsähtävä sadekuuro ei juuri vaikuta hevoseen, mutta ratsastajan mieli synkkenee samaa tahtia kuin hänen kilpailutakkinsa kastuu. Saatanan sade ja saatanan Skotlanti, onko missään mitään mieltä? Eikö kuivempaa ympäristöä kilpailuille olisi löytynyt? Vaikka tähän astihan on tietysti vältytty kummemmilta sateilta: puolipilvisyys tarkoittaa sitä, että välillä pilvipeite sentään rakoilee, eikä kirkkaalta taivaalta voi ryöpytä saaveittain märkää, kylmettävää vettä. Alexander ei viitsi vilkaista taivaalle nähdäkseen, näkyykö jossakin jo pilvetöntä taivasta ja väistyisikö tämä sadepilvimassa piankin. Hän painaa kasvonsa alas ja antaa kypärän lipan suojata itseään. Plip, plip, plip. Vesipisarat tipahtelevat satulan etukaaren eteen, jäävät kimmeltämään huovan pintaan kunnes sulautuivat siihen. Kastelevat huovankin märäksi, piru periköön. Peksin askelten rytmi ei sekoa, oli vallitseva sää mikä

16 Kerro, kerro kalenteri | SM2020

Alexanderia hymyilyttää. Pitkästä aikaa asiat ovat kuten asioiden kuuluu: hän on tehnyt paluun huipputasolle vaikeiden vuosien jälkeen. Hänellä on jälleen tukevat jalansijat tallissa, josta käsin on mahdollista tavoitella kuuta taivaalta ja enemmänkin. Karla Falkencreutz on Alexanderin unelmien työnantaja. Karlan tuella ja ennen kaikkea varoilla mikä tahansa on mahdollista. Ilman Karlaa ei olisi Quentin Quirea, hevosta, jolla nousta vaivattomasti esteratsastuksen tikapuita tasolta toiselle. Alexanderin omat hevoset ovat hyviä, mutta nuoria ja keskeneräisiä, siinä missä Quentin on taitava ja ennen kaikkea kokenut kahdeksanvuotias. Sen kanssa hän on jo ottanut osaa arvokilpailuihin ja tekee niin jatkossakin, sillä muu olisi hevosen laadun huitaisemista roskakoriin. Quentinin kaltaiset hevoset on tehty esiteltäviksi, kehitettäviksi ja haastettaviksi. Ja juuri niin Alexander aikoo tehdä. Quentinin loppuvuoden kilpailukalenteri kertoo, mikä Alexander on miehiään: kilparatsastaja, jolla

21 Sisarellista ylpeyttä | EST

European Sim-game Equestrian Tour 1. osakilpailu: Tromssa, Norja. After Ride. Josefinan point of view "Muistutat sun isoveljeä." Musta se on aina ollut tosi älytön kommentti. Joka kerta kun mä olen sen kuullut (ja sitä ei oikeastaan ole tapahtunut kovin usein, mutta silti enemmän kuin pidän mahdollisena!), olen vaan miettinyt että ihmiset sanoo niin tottumuksesta, koska ne ajattelee että sisaruksista pitää löytää jotakin samaa. Mä olen itse kuvitellut, ettei mussa ja Alexanderissa ole mitään muuta yhteistä kuin sukulaisuus. Suoraan sanottuna, ja anteeksi Alexander, musta ei aina ole ollut mikään positiivinen juttu tulla verratuksi isoveljeeni: säännöistä piittaamattomaan, ura ja menestys edellä elämässään etenevään ja joskus niin teräväkieliseen ja nopealla, kärkevällä huumorilla paiskattuun, että se tuntuu ilkeältä, veljeen. Sellainen mulla nimittäin on. Hullua kyllä, vasta viimeisen ehkä vuoden tai kahden aikana mä olen ymmärtänyt, ettei Alexander ole pelkästään sit