Siirry pääsisältöön

15 Hyvässä vireessä | PJ20

Power Jump 2020 | 25-26.7.2020 @ Mandelbacke 

Plein de Charme E: 130cm (lyhyt arvonta), 0-8vp, sij. 7/27
Quentin Quire: 140cm (tuotos), 0/0vp, sij. 5/31
Quentin Quire: arvoluokka 140cm (lyhyt arvonta), 4vp, sij. 16/58

Se oli Alexanderin viikonloppu. Markus Asplundin synkkä naama ja lapsellinen äyskintä vain alleviivasivat sitä ilahduttavaa tosiasiaa, että Power Jump -viikonloppu oli mennyt satanolla nuoremman kukkoilijan nimiin. Alexander ei edes yrittänyt peitellä vahingoniloaan, kun arvoluokassa Grosvenorin satulasta suistunut (hah, kuinka epäammattimaista) vanhempi kollega nilkutti ankeailmeisenä ympäriinsä ja oli niin loputtoman pahalla tuulella. Markuksen paha tuuli ruokki Alexanderin hyvää, ja pian käynnissä olikin samppanjan vauhdittama innostuksen hurrikaani.

"Skål", sanoi Alexander ja hänen perheensä sekä alati lähettyvillä häilyvä Rasmus Alsila kohottivat kuuliaisina maljojaan.

Markus Asplundin päihittämisen lisäksi Alexanderin egoa hivelivät pikkusiskon toistuvat tappiot. Kuten kuului, oli isoveli kukistanut Josefinan niin kutsuvierasluokassa kuin arvoluokassakin. Sen piti olla itsestäänselvää, mutta viimeisinä vuosina kamppailu oli häkellyttävän ailahtelevaista. Nyt Alexander oli varma, että tämä kilpailu tiesi paluuta normaaliin maailmanjärjestykseen. Tämän kilpailun jälkeen hän olisi jälleen perheen paras ja potentiaalisin.

Hän oli hyvässä vireessä, ja niin olivat hänen hevosensakin. Peksi oli tehnyt hyvää työtä ja hypännyt lähestulkoon sijoituksille asti 130:n senttimetrin luokassa, ja Alexander aikoi nostaa sen tasoa. Tasonnousun paikka oli myös ykkösratsu Quentinilla, joka oli tänäkin vuonna siivittänyt hänet kutsuvierasluokan palkintojenjakoon ja arvoluokassakin korkealle kuudennelletoista sijalle yhden puomin tuloksista nopeimmalla ajalla. Se harmittava, harmittava puomi... mutta Alexander ei suostunut nollaamaan hyväntuulisuuttaan jäämällä vellomaan yhteen pikkuruiseen kömmähdykseen.

Viikonloppu oli ollut hänen, ja taivas tiesi että hän oli kaivannut sellaista tunnetta. Viis siitä, jos hän ei tänäkään vuonna ollut vienyt yhtäkään luokkaa puhtaasti omiin nimiinsä. Kilpailla saattoi niin monessa ulottuvuudessa, ja Alexanderille arkkivihollisten kukistaminen oli koko maailman nujertamista tärkeämpää.

Oli tietysti asiaankuuluvaa osoittaa kiitoksensa työnantajalle, joka oli Quentin Quiren hänen käyttöönsä antanut. Synkimpinä öinään Alexander oli ajatellut, että päivänä minä hyvänsä ori siirrettäisiin Markus Asplundin käsiin. Nyt se ei enää tuntunut todennäköiseltä. Mackan oli saanut jo Grosvenorin ja tehnyt siitä hylkäyskelpoisen. Quentinin hyvää tulostasoa ei Markus pilaisi. Alexander tekisi sen korkeimman omakätisesti, jos niin olisi käydäkseen.

Ja Peksi sentään oli hänen ikiomansa, ja sillä olisi hyviä vuosia edessä runsain mitoin. Alexander luotti hevoseen. Siitä tulisi vielä tähti, eikä se jäisi hänen ainoakseen: hyviä hevosia oli varmasti tulossa häntä kohti. Arvokilpailusijoitukset takasivat sen, että Karla varmasti tekisi jatkossa hänelle suotuisia hevosjakoja, kun jyvät alkaisivat uusissa nuorissa ikäluokissa erottua akanoista ja olisi aika päättää, kuka hevoset kansainvälisiin kisoihin veisi.

Alexander ei kuitenkaan aikonut jäädä passiivisena odottamaan työnantajan armopaloja. Hän tarvitsisi toisen oman laatupelin, jotta kisauran jatko olisi turvatumpi, ja sellainen löytyisi kyllä jostakin. Mielessä kangasteli oman Peksin ja tämänvuotisen Power Jump -mestarin varsa. Varmasti silläkin olisi hintansa - ja se hinta oli tutun ihmisen käsissä. Alexander Rosengårdilla oli Isabella Sokan puhelinnumero, tietenkin, eikä hän pelännyt käyttää sitä.

Toki oli myös totta, ettei Alexander loppujen lopuksi tuntenut Isabellaa lainkaan ja sortui yliarvioimaan tämän ostettavuudessaolon. Vaan väliäkö tuolla. Sai kai sitä aina heilutella tuohitukkua toisen nenän alla siinä toivossa, että rahallinen houkutus kävisi hevoseen kohdistuvaa kiintymystä voimakkaammaksi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

22 When it rains it pours | EST

European Sim-game Equestrian Tour 2. osakilpailu: Edinburgh, Skotlanti. Verryttely. Niskaan ryöpsähtävä sadekuuro ei juuri vaikuta hevoseen, mutta ratsastajan mieli synkkenee samaa tahtia kuin hänen kilpailutakkinsa kastuu. Saatanan sade ja saatanan Skotlanti, onko missään mitään mieltä? Eikö kuivempaa ympäristöä kilpailuille olisi löytynyt? Vaikka tähän astihan on tietysti vältytty kummemmilta sateilta: puolipilvisyys tarkoittaa sitä, että välillä pilvipeite sentään rakoilee, eikä kirkkaalta taivaalta voi ryöpytä saaveittain märkää, kylmettävää vettä. Alexander ei viitsi vilkaista taivaalle nähdäkseen, näkyykö jossakin jo pilvetöntä taivasta ja väistyisikö tämä sadepilvimassa piankin. Hän painaa kasvonsa alas ja antaa kypärän lipan suojata itseään. Plip, plip, plip. Vesipisarat tipahtelevat satulan etukaaren eteen, jäävät kimmeltämään huovan pintaan kunnes sulautuivat siihen. Kastelevat huovankin märäksi, piru periköön. Peksin askelten rytmi ei sekoa, oli vallitseva sää mikä ...

19 Oman onnen takoja | EST

Karla Falkencreutz tuntee Alexander Rosengårdin kaltaiset nuoret, menestyksenjanoiset kilpaurheilijat. Hän on ollut sellainen itse ja valmentanut useita sellaisia uransa aikana, seurustellutkin joskus nuorena hupsuna moisten kanssa ja oppinut heistä kaiken, mitä oppia saattaa. Alexander on jo sitoutumisellaan yllättänyt Karlan positiivisesti, sillä mies olisi yhtä hyvin jo ehtinyt siirtyä muualle töihin lukuisia kertoja, kun rouva Falkencreutz ei ole tehnyt hänelle mieliksi ja antanut ratsastettavaksi parhaita hevosiaan suurimpiin kilpailuihin. Täällä mies kuitenkin on, ja vaikuttaa ottaneen opiksi Karlan antamists läksyistä. Työntekijän on pitänyt tehdä itse oma onnensa ja rakentaa ykköskilparatsunsa itse. Sitten menestys tulee menestyksen luo, mutta ilmaiseksi ei Karla sitä nuorelle miehelle ole halunnut antaa. Nyt on kuitenkin aika alkaa joustaa. Alexander räpäyttää silmiään kerran, kun Karla sanoo ajatelleensa tämän voivan kilpailla European Sim Tourilla työnantajansa hevosten ...

05 Harvest Games

Kalla CUP III  | 06.10.2018 @ Auburn Estate | 100cm ( AM 5) | 8vp, sij. 15/17 Kauan oli vierähtänyt niistä ajoista, kun Alexander oli ratsastanut ensin pienissä seurakilpailuissa ja sitten vähitellen junioreiden ja nuorten luokissa. Niihin aikoihin Arne oli kilpaillut vielä itsekin, vaikkakin yhä vähenevissä määrin. Hänen ja lasten kilpailut olivat harvoin samassa paikassa, mutta usein samaan aikaan; niinpä piti tehdä valintoja, ja oli selvää, että silloin valittiin lasten etu ennen omaa. Susanne oli tehnyt saman valinnan jo vuosia ennen puolisoaan. Lopulta oli kartanonisännän itsensä vuoro tehdä tilaa nuorelle polvelle. Vilhelmina ei ollut koskaan ollut erityisen kiinnostunut kilpailemisesta. Tuskin hevosistakaan, vaikka hevoskartanon esikoisena hän tietysti ratsasti. Hevosten estetiikka kyllä viehätti tytärtä. Alexanderia viehätti voittaminen ja itsensä ajaminen äärirajoille sitä tavoitellessaan. Poika oli periksiantamaton, motivoitunut ja lujatahtoinen, eikä kumpikaan häne...