Siirry pääsisältöön

16 Kerro, kerro kalenteri | SM2020

Alexanderia hymyilyttää. Pitkästä aikaa asiat ovat kuten asioiden kuuluu: hän on tehnyt paluun huipputasolle vaikeiden vuosien jälkeen. Hänellä on jälleen tukevat jalansijat tallissa, josta käsin on mahdollista tavoitella kuuta taivaalta ja enemmänkin. Karla Falkencreutz on Alexanderin unelmien työnantaja. Karlan tuella ja ennen kaikkea varoilla mikä tahansa on mahdollista.

Ilman Karlaa ei olisi Quentin Quirea, hevosta, jolla nousta vaivattomasti esteratsastuksen tikapuita tasolta toiselle. Alexanderin omat hevoset ovat hyviä, mutta nuoria ja keskeneräisiä, siinä missä Quentin on taitava ja ennen kaikkea kokenut kahdeksanvuotias. Sen kanssa hän on jo ottanut osaa arvokilpailuihin ja tekee niin jatkossakin, sillä muu olisi hevosen laadun huitaisemista roskakoriin. Quentinin kaltaiset hevoset on tehty esiteltäviksi, kehitettäviksi ja haastettaviksi.

Ja juuri niin Alexander aikoo tehdä. Quentinin loppuvuoden kilpailukalenteri kertoo, mikä Alexander on miehiään: kilparatsastaja, jolla on tulenpalava halu kilpailla lajinsa huipulla. Kun hänellä vihdoin on kylliksi tasokas ja koitokseen valmis ratsu allaan, olisi hänen luontonsa vastaista olla raivaamatta kalenteristaan tilaa mestaruusmittelöille.

Joulukuussa Alexander jättää Ruotsin taakseen ja palaa synnyinmaan syleilyyn. Quentin Quire on valmis koitokseen, ja niin on sen ratsastajakin. On myönnettävä: ehkä Alexander ei aiemmin olisi ollut. Viimeisimpien vuosien menestys ja nousukiito kilpauralla ei ole pelkästään varakkaan työnantajan ja tämän ostamien hevosten ansiota.

Alexander on aikuistunut, eikä hänen enää tarvitse nakata perään puolitotista "mitä se sitten tarkoittaakaan" -sutkausta saati kohautella olkiaan.

Kauan siinä kestikin. 26-vuotiaana Alexander Rosengård on viimein kiemurrellut eroon huikentelevaisista ja teinimäisistä kuvitelmistaan: siitä ajatuksesta, että hänellä on synnyinoikeus menestyä. Karla Falkencreutz on pakottanut hänet työskentelemään jokaisen saavutetun edun eteen, ja Quentin Quire on yksi suurimmista. Aikaisemman ykkösratsunsa Grosvenor de Cheneyn livettyä Karlan päätöksellä Rosengårdein kukkopojan käsistä kokeneemman kollega Markus Asplundin ratsastettavaksi Alexander on oppinut, ettei hyviä hevosia ja tasokkaita kilpailuita tule ottaa itsestäänselvyytenä.

Se kiemurtelee taas tiiviimmin kylkiluiden väliin: halu menestyä. Kilpailukalenteri kertoo, että näytön paikka lähestyy. Kuinka kovasti Alexander tahtookin palata työpaikalleen Stall Falkencreutziin suomenmestaruus kisahousujensa takataskussa. Vain aika ja kilpailusuoritukset kertovat, onko hänessä kaikki mitä siihen vaaditaan. Quentin Quiressa varmasti on. Sitä Alexander ei epäile hetkeäkään.

Alexander ratsastaa Quentin Quirella Virtuaalisissa Suomenmestaruuskilpailuissa joulukuussa 2020.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

22 When it rains it pours | EST

European Sim-game Equestrian Tour 2. osakilpailu: Edinburgh, Skotlanti. Verryttely. Niskaan ryöpsähtävä sadekuuro ei juuri vaikuta hevoseen, mutta ratsastajan mieli synkkenee samaa tahtia kuin hänen kilpailutakkinsa kastuu. Saatanan sade ja saatanan Skotlanti, onko missään mitään mieltä? Eikö kuivempaa ympäristöä kilpailuille olisi löytynyt? Vaikka tähän astihan on tietysti vältytty kummemmilta sateilta: puolipilvisyys tarkoittaa sitä, että välillä pilvipeite sentään rakoilee, eikä kirkkaalta taivaalta voi ryöpytä saaveittain märkää, kylmettävää vettä. Alexander ei viitsi vilkaista taivaalle nähdäkseen, näkyykö jossakin jo pilvetöntä taivasta ja väistyisikö tämä sadepilvimassa piankin. Hän painaa kasvonsa alas ja antaa kypärän lipan suojata itseään. Plip, plip, plip. Vesipisarat tipahtelevat satulan etukaaren eteen, jäävät kimmeltämään huovan pintaan kunnes sulautuivat siihen. Kastelevat huovankin märäksi, piru periköön. Peksin askelten rytmi ei sekoa, oli vallitseva sää mikä

14 Illuusio nimeltä Alexander Rosengård

Kilparatsastaja vai kangastus? Suomalaisratsastajan otteet Hannaby Hanami Weekillä eivät vakuuttaneet. Lukuisat suomalaiset silmäparit nivoutuivat tiiviisti Alexander Rosengårdin , 25, kilpailutakin selkämykseen Ruotsin Markarydissä käydyissä kansainvälisissä kilpailuissa. Paitsi että Rosengård kilpailee Suomen väreissä, oli hänellä tällä kertaa käytettävissään kotikenttäetu: ruotsalaisen ratsastusurheilun tukemiseen tukkutolkulla rahaa viskelleen Falkencreutzin suvun palkkalistoilla kilpaa ratsastavan Rosengårdin kotitalli kun on tätä nykyä Markarydissä sijaitseva Stall Falkencreutz. Aiemmin esteratsastaja on työskennellyt kilpatalleilla muun muassa Sveitsissä ja Belgiassa. Rosengård on äänekkäästi profiloitunut huippu-urheilijaksi ja kansainvälisen tason kilpailijaksi. Kynnet ovat kuitenkin jääneet näyttämättä ja kannukset hankkimatta. Rosengårdin ura kansainvälisillä kilpakentillä on jatkunut jo usean vuoden ajan, ja matkan varrelle on mahtunut useita ylä- ja alamäkiä. Epätasa